Mohair Plaid – Brun

Plaid Mohair & Uld. Størrelse 110 x 160cm.

Plaiderne er fremstillet i af 78 % mohair, 13 % uld og 9 % nylon ( tråd ), sidstnævnte er tilsat for at styrke garnet . Mohair uld har lange fibre der gør plaiden glansfuld, blød og fyldig. Mohair er varm som uld men meget lettere, slidstærk, har gode temperaturregulerende egenskaber og er også vand- og smudsafvisende. Mohair fælder, det er en del af dens egenskaber, og det kan ikke undgås. Mohair kommer fra Mohairgeden. De lange fibre er ” livlige” og plaiden vil blive mere flad og samle sig i totter ad åre i varierende grad alt efter brug. For genopfriskning kan vi anbefale køb af mohairbørste til at børste garnet op.

Varenummer (SKU): 69041 Kategorier: , Tags: ,

1.975 DKK

Ikke på lager - Kontakt os

Beskrivelse

Oprindelse:

Plaiderne er håndlavet i Karoo, på Sydafrikas sydlige kap. Mohair er et af verdens mest eksklusive naturfibre. Igennem de sidste to århundreder er den sydafrikanske mohair forædlet til et produkt af højeste kvalitet. Industrien med fremstilling af mohair i Sydafrika blev grundlagt ved et tilfælde i 1830´erne, da Sultanen i Tyrkiet sendte et dusin kastrerede bukke og en hun-ged til Sydafrika uden at vide, at hungeden var med kid. Kiddet viste sig at være en buk, og derved etableredes avlen i Sydafrika.

 

Vedligeholdelse: Plaiden kan luftes f. eks. I tåget/diset vejr eller når det støvregner. Plaiden kan håndvaskes i rigeligt lunkent vand, med et skånsomt egnet uldvaskemiddel, og (centrifugeres på lav centrifuge i et pudevår.) Det skal tørres liggende et luftigt sted uden direkte sollys. Plaiden må ikke tørretumbles eller renses.  Man kan anvende en mohair børste til at opfriske plaiden, ved at rulle børsterne forsigtigt over ulden for at forfriske udseendet af de fluffy fibre.

 

Genbestilling: Garnet til plaiderne indfarves i batch, så plaiderne vil aldrig have den præcis samme nuance fra produktion til produktion, hvorfor vi vil anbefale samtidig bestilling såfremt flere plaider i samme farve ønskes.